Blog menü
3+1 tény, amit tudnod kell a kontaktlencséről
2018-01-30
3+1 tény, amit tudnod kell a kontaktlencséről

1. A szavatosságról

A kontaktlencsének is - mint minden más fogyasztási cikknek -, megvan a saját, előre meghatározott szavatossági ideje, amelyet minden esetben be kell tartanod. Fontos, hogy ne az egyre vékonyodó pénztárcádra gondolj, tartd szem előtt mindig szemed egészségét. A normál napi lencsék szavatossági ideje átlagosan 10-12 óra, míg a kiterjesztett viselési idejű napi lencséket akár 14-16 órán keresztül is nyugodtan hordhatod. Ismerünk ezen kívül heti, kétheti, havi – és így tovább – lencséket, azonban ezek sem állandó használatra lettek tervezve.

 

2. A kontaktlencse és a smink

A megfelelő előírásokat betartva, kontaktlencsében is ugyan úgy sminkelhetsz, mint nélküle. Fontos, hogy a lencse minden esetbe még a festék felkerülése előtt kerüljön a szembe, illetve krémes kézzel semmiképpen se érintsd meg a lencsét! Ezt leszámítva semmi akadálya a smink és a lencse egyidejű használatának.

 

3. Csak csapvízbe ne!

A forralt, hűtött, desztillált de még a kristálytiszta gleccservíz sem alkalmas a lencse tisztítására! Ez nagyon fontos! Ha elfogyott a tisztítófolyadék, mihamarabb szerezz be egy újabb adagot, és semmiképpen ne kísérletezz a lencse vízzel történő tisztításával! A vízben olyan baktériumok találhatók, amelyek súlyos szemfertőzést okozhatnak. Amennyiben van rá mód, még zuhanyzás közben se viseld kontaktlencsét!

 

+1. Az időszakos vizsgálat

Bármilyen nagyszerű és komfortos is a kontaktlencse viselete, az időszakos vizsgálatról nem szabad megfeledkezned. Nagyon fontos, hogy az optomaterista vagy szemészorvos által előírt időközönként ellenőriztesd szemed aktuális állapotát. A vizsgálat minden olyan nem kívánatos mellékhatásra, illetve anomáliára fény derül, amelyet a mindennapok során Te nem érzékesz.

Írd meg véleményed!

A Szász Optika csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szász Optika Csapata