Blog menü
Kontaktlencse – Online vagy személyesen?
2018-05-25
Kontaktlencse – Online vagy személyesen?

Világszerte nagyjából 71 millióan hordanak kontaktlencsét, és ez a szám napról-napra csak nő. Van, aki sport, van, aki a munkája miatt hordja, de olyan is, aki pusztán azért, mert igénye az éleslátás. Ha Te is gondolkodtál már ezen a megoldáson, biztosan felmerült már is a kérdés, hogy inkább személyesen vagy az interneten érdemes-e kontaktlencsét vásárolnod? Ebben a cikkünkben összehasonlítjuk őket, tarts velünk!

 

Melyik biztonságosabb?

Biztosan hallottál már olyan horror-sztorikról, amik a nem megfelelő kontaktlencse használat következtében születtek: szemsérülések, látáskárosodás, fertőzések, komoly gyulladások és még sok más egyéb kellemetlen mellékhatása lehet annak, ha a kontaktlencsénket szakértő tanácsadása nélkül használjuk. Lehet, hogy előzetes szemvizsgálatok alapján tudod, hogy milyen erősségű lencsére van szükséged, de ez nem minden esetben elég, a helyes termék választáshoz. Mi mindenképpen javasoljuk gyakorlott optometrista felkeresését, hiszen sokkal kockázatosabb megoldásról van szó, mint egy szemüveg esetében.

 

Ebből a szemszögből nézve az online vs. offline kérdés véleményünk szerint nagyjából olyan, mint hogy rendelek-e „megbízható” forrásból származó gyógyszert a netről vagy inkább meglátogatom a jól ismert, tapasztalt patikusomat, aki érti a dolgát, megismerve az én személyes igényeimet és tudja, hogy mire van szükségem.

 

A nyertes: a személyes vásárlás.

 

Melyik olcsóbb?

Általánosan elmondható, hogy online olcsóbban tudsz kontaktlencsét rendelni, mint személyesen. Ez annak köszönhető, hogy az online vásárlás esetében az ár nem tartalmazza azokat a plusz szolgáltatásokat, garanciákat amiket személyesen, egy optikai szaküzletben megkapsz a kontaktlencséd mellé. Azt azonban hozzátennénk, hogy Nálunk, a Szász Optikában például jó pár típust azonos áron adunk a webáruházakban fellelhetőkkel.

 

A nyertes: az online vásárlás.

 

Végül

Ne feledd, a kontaktlencse egy a testünkkel közvetlenül érintkező égészségügyi termék. Megéri kockáztatni? Hiába a spórolás, ha a nem megfelelő minőségű kontaktlencse vagy a helytelen használt végett baja esik a szemednek. Látásod csak egy van, őrizd meg!

 

Kontaktlencsére van szükséged? Szeretnéd megbízható szakemberekre bízni a látásvizsgálatot és az illesztést? Ötleted sincs, hogy milyen lencsére van szükséged? Akkor kattints IDE és légy vendégünk egy díjmentes konzultációra, ahol ahol megismerkedhetsz a kontaklencse rejtelmeivel, feltételeivel!

Írd meg véleményed!

A Szász Optika csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szász Optika Csapata