Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Az UV sugárzás és a kontaktlencse

Az UV sugárzás és a kontaktlencse

Az emberek többsége tisztában van azzal, hogy a leégés a bőr korai elöregedéséhez, végül bőrrákhoz vezethet. Azzal azonban már kevésbé, hogy az erős napsugárzás a szemet is károsíthatja. A napszemüveg ma már nem divathóbort, hanem létfontosságú, mert megvédi a szemet a Nap ultraibolya (UV) sugárzásától. De mi van akkor, ha valaki kontaktlencsét hord?

 

A nagy mennyiségű UV-sugárzás hosszabb távú hatásai lassan és fájdalommentesen jelennek meg, és a látás romlásához vezetnek, ezért is kiemelten fontos, hogy védd szemeidet az UV sugárzástól.

 

Tudtad, hogy az ultraibolya (UV) sugárzás károsíthatja a szaruhártyát, a kötőhártyát és a szemlencsét is, az általa létrehozott leggyakoribb szemkárosodás a szürkehályog, amely világszerte előfordul? Becslések szerint 2050-re a szürkehályogos esetek száma 167-830 ezerrel is növekedhet. Az emberek azonban mégis félvállról veszik az UV sugárzást és általában nincsenek tisztában azzal, mikor vannak a legnagyobb kockázatnak kitéve.

 

Vajon a kontaktlencsék mennyire védenek az UV sugárzástól? Védenek-e egyáltalán?

 

Jó hír, hogy manapság már a kontaktlencsék nagy részét ellátják UV-szűrő réteggel, amely plusz szolgáltatása lehet a kontaktlencséknek, de teljes körű védelmet nem nyújt.

 

Az UV-szűrős kontaktlencse nem helyettesíti az UV-szűrős látásjavító eszközöket, mint például a védő- és/vagy napszemüveget, mert nem fedi le teljes mértékben a szemet és a környező területeket. Ha a kontaktlencse viselés mellett tetted le a voksodat, akkor is viseld továbbra is védő- és/vagy napszemüvegedet, hogy kellőképpen óvd szemeidet az UV sugárzástól.

 

Ne habozz felkeresni minket, hiszen szakképzett munkatársaink mind kontaktlencse, mind pedig kiegészítő UV szűrős szemüveg vagy napszemüveg terén is állnak rendelkezésedre! Gyere el még ma!

 

 Blog menü
vissza


A Szász Optika Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szász Optika Csapata