Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam
Friss
Mi az a látszerész?
Ismerd meg a Szász Optika szakmai mini sorozatát! A látásunk kincs. Mindannyian arra törekszünk, hogy ezt a kincset életünk végéig megőrizzük. Sok esetben egy-egy kérdésen és egy válaszon múlik az, hogy ez az érték miként marad fenn. Rovatunk segítségével kicsit közelebb visszük hozzád a látás világát, így könnyedén tudsz lavírozni az optikát útvesztőjében! Ismerd meg Vlasits Barbit, aki elkalauzol téged a látás világába! Ha kérdésed lenne bátran fordulj segítségért munkatársainkhoz elérhetőségeink egyikén! Szívesen válaszolunk! Sőt most arra is van lehetőséged, hogy munkaidőben az oldal alján elhelyezett chat ablak segítségével kérdezz szakképzett optometrista csapatunktól! Jó szórakozást kívánunk!
látszerész
Tekints bele videóinkba!
Színek, formák, szabályok
Amikor az ember szemüveget választ a legtöbb esetben azt tudja, hogy mit nem akar vagy, hogy milyen hiányosságai vannak, de azt kevesen tudják, hogy milyen szakmai irányelvekre is kell odafigyelni, amikor egy-egy új szemüveg vásárlására adjuk a fejünket. látszerÉSZ rovatunkból most erre is fény derül! Tarts Velünk és tudj meg mindent a keretválasztás rejtelmeiről, ígérjük, hogy ha betartod azt a néhány nagyon fontos szakmai elvet, melyet javaslunk, akkor igazán sikeresen fogod megtalálni a Te saját optikai keretedet vagy napszemüvegedet és hosszú időn keresztül fog elkísérni Téged az új kedvenced! Vágjunk is bele, tudjuk, hogy imádni fogod!
Ne erőszakold meg a szemed!
Ez bizony egy jó szemüveg ismérve is, gyakorlatilag láthatatlanul javul tőle a látásod és bizony azonnal megérzed a hiányát. De mitől, vagy mikor is jó valójában a szemüveg, mint látáskorrekciós eszköz? Egy kicsit bevezetünk a szakmába és egyértelművé tesszük a számodra, hogy mi is történik egy optikába és, hogy miként is készül el az új, tökéletes szemüveged. Érdekel, hogy miként zajlik egy látásvizsgálat? Tudni akarod, hogy a szemüveg valójában micsoda? Nos ezekre a kérdésekre is fény derül! Sőt Vlasits Barbi még azt is megosztja veled, hogy miként lehet az, hogy nem minden esetben, nem minden alkalommal törekszünk arra, hogy elérjük a 100 %-os látásélességet! No, de mi lehet ennek az oka? Kiderül!
Mi az a digitális szemfáradtság?
Képzeld csak el, hogy egy nap akár 8-10, sőt sok esetben 12 órát is eltöltünk egy-egy digitális eszköz előtt, vagy a foglalkozásunknak köszönhetően más közeli tevékenységgel, így szemünket megannyi digitális sugárzásnak tesszük ki. De, hogyan is reagál erre a szemünk? Ebben az epizódban minden megtudsz a digitális szemfáradtságról, mint kortünetről, sőt még a megelőzésben is segítünk, izgalmas támpontokat és konkrét tippeket is adunk. Tarts most is Vlasits Barbival és merülj el a digitális szemfáradtság útvesztőjébe! De tartsd szem előtt! Van kiút! Mutatjuk, hogy miként! Konkrét kérdésed van ezzel kapcsolatban? Bátran keress minket elérhetőségeink egyikén! Szívesen válaszolunk!
Szemész orvos vagy optometrista?
Érzékszerveink közül a látásunk romlása az, amely a legnagyobb mértékben van hatással az életminőségünkre. A látás romlásának hátterében számos ok állhat, melyek felderítése a szemész szakorvos, illetve az optometrista feladata. Sokaknak ez az új fogalom teljes mértékben ismeretlen, pedig nem árt tisztába lennünk mind a kettő fogalommal. Mielőtt optikushoz fordulsz célszerű pontosan képbe kerülnöd, hogy egy optometrista vizsgálatán vagy pedig egy szemész szakorvos vizsgálatán veszel részt, hiszen mind a kettőt teljesen más és más esetben kell felkeresned. Most Vlasits Barbi megosztja Veled, hogy mi is a marginális különbség a kettő között! Nézzük is!
Plusszos vagy mínuszos?
Ha az ember a szemüvegéről beszél a köznyelvben, akkor a legtöbb esetben elcsíphetjük a „Te pluszos vagy mínuszos vagy?” kérdést. Aztán a beszélgetés előrehaladtával a beszélő felek próbálják megfejteni, hogy vajon melyik mit is jelent. Most eloszlatjuk a tévhiteket és bizony eláruljuk, hogy mi egész pontosan mit is jelent. Nos igen, bizony könnyű összekeverni a kettőt, de azért nem hátrány, ha a saját dioptriánkkal és a látásunk egészségével és minőségével is tisztában vagyunk. Most elhesegetjük a sztereotípiákat és megosztjuk Veled, hogy melyik, mit is jelent a valóságban, így biztos lehetsz benne, hogy legközelebb már felkészülten vághatsz bele egy-egy látáskorrekciós eszköt kiválasztásába.
A Szász Optika Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szász Optika Csapata