Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Hogyan ápold szemüvegedet?

Hogyan ápold szemüvegedet?

 

Új szemüveg vásárlásakor ászinte mindig a csomag része egy speciális törlőkendő is. Manapság minden hivatalos gyártó magas minőségű, mikroszálas anyagokat használ, de szinte minden boltban találsz kifejezetten a szemüveged tisztán tartására kifejlesztett törlőkendőt. Ügyelj arra, soha ne használd a ruhád ujját, zsebkendőt vagy papírt a lencse tisztítására, ezek az anyagok ugyanis texturált felületűek, és könnyedén megkarcolhatják a lencsét.

 

Ha pedig kristálytiszta lencséket akarsz, a kovetkezőképp tisztítsd szemuveged lencséit:

 

Sokan folyó vízzel mossák meg szemüvegüket. Ugyan léteznek speciális tisztítószerek, amelyek kifejezetten erre a célra lettek kifejlesztve, de a folyóvíz ugyanúgy eléri a kívánt eredményt. Ha ezt a módszert választod, az ujjaid közt habosíts fel egy csepp pH-semleges mosogatószert, majd ezt vidd fel a lencsére. Ezután öblítsd le a lencsét langyos folyó vízzel, végül kíméletesen, de alaposan töröld szárazra egy mikroszálas törlőkendővel. Ugye milyen egyszerű?

 

A másik legnagyobb probléma, amivel mindenki, aki szemüveget hord, találkozott már, az a párásodás. Általában ez a hirtelen hőmérsékletváltozás miatt jelenik meg a lencséken, de főzés, sportolás vagy akár munka közbeni cselekvéseink is kiválthatják, ami veszélyeket is rejthet magában. Érdemes ellene védekezni.

 

Gyere el hozzánk, hiszen a megfelelő szemüveg kiválasztása és elkészítése mellett természetesen abban is segítünk Neked, hogy hogyan hosszabítsd meg szemüveged élettartamát!

 

Ints búcsút az ujjlenyomatoknak, porosodásnak, karcolásoknak, vízcseppeknek és párásodásnak!

 Blog menü
vissza


A Szász Optika Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szász Optika Csapata