Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Miért jó a napi kontaktlencse?

Miért jó a napi kontaktlencse?

Először is tisztázzuk a fogalmat: a naponta eldobandó kontaktlencsék olyan lencsék, amit reggel beteszel a szemedbe, majd este lefekvés előtt kiveszed, és egyszerűen csak kidobod. Nem szükséges a kontaktlencséd ápolásával foglalkoznod, nem kell kontaktlencse ápolószert vásárolnod, nem kell vesződnöd a tisztántartással, tárolással. Jól hangzik?

 

Hogy miért is jók az eldobható kontaktlencsék? Ezek az egyszer használatos kontaktlencsék megoldást nyújtanak például az allergiás reakciók csökkentésére. Mivel a kontaktlencsét nap végén eldobjuk, ezért a lencse felületére rátapadt pollenek, allergizáló anyagok is eltávolításra kerülnek, így sokkal könnyebben elkerülhetőek a fertőzések, baktériumok. Minél sűrűbben tudod cserélni a kontaktlencséd, annál egészségesebb maradhat a szemed.

 

Hasonlóan fontos szempont a használata mellett felhozott érvek között a kényelmes, ápolásmentes használat. Nem kell drága lötyiket venned, amelyekben biztonságosan tárolhatod a kontaktlencsét, nem kell tisztítani, nem kell vesződni a megfelelő tárolással, kivétel után csak bedobod a kukába, reggel pedig egy teljesen új, steril darabot teszel a szemedbe.

 

 A napi kontaktlencse kényelmes és egészséges megoldás mindenki számára. Sok szakember állítja, hogy ez a legjobb megoldás. A használata kényelmes, mert nem szükséges a kontaktlencse tisztításával pepecselni és egészséges is, mert mindennap egy vadonatúj lencsét használsz, amelyen nem lesz semmilyen lerakódás és nem is kell éjszaka használnod.

 

Na de mennyi is az annyi?

 

Habár az eldobható kontaktlencsék megszületésétől már jól tudta mindenki, hogy minél sűrűbben váltjuk a kontaktlencsét, annál egészségesebb a használata, de az eldobható lencsék ekkor még nagyon drágák voltak. Így a szakértők igyekeztek megoldást találni a belekerülés összegének csökkentésére, hogy az árak is mérséklődni tudjanak. Az áttörést a kontaktlencse gyártási módjának fejlesztésével sikerült meghozni. A gyártók rájöttek, hogyan tudnak kitűnő minőségű napi kontaktlencsét gyártani nagy mennyiségben, és így jelentősen csökkenteni a gyártási költségeket. Ezek a fejlesztések pedig csökkentették a kontaktlencsék árát, ami lehetővé tette, bárki számára elérhetővé váljanak az egyszer használatos kontaktlencsék.

 

Hagyományos anyagok, rengeteg új márka, új anyagokból készült lencse és dizájnos megoldások. Ezeket mind nálunk is megtalálod! Gyere el a Szász Optikába, ahol szakképzett munkatársaink segítenek megtalálni a Számodra legmegfelelőbb napi kontaklencsét!

 Blog menü
vissza


A Szász Optika Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szász Optika Csapata