Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Miért jó választás a havi kontaktlencse?

Miért jó választás a havi kontaktlencse?

A kontaktlencsék mögött álló technológia a korábbiakhoz képest ma már számos választási lehetőséget biztosít a felhasználóknak a lencsék viselési idejét illetően. A megfelelő ütemezést nagyrészt az emberek saját preferenciája diktálja. A napi, kétheti és havi kontaktlencsék mind sajátos előnyökkel és hátrányokkal bírnak. Mi most a havi kontaktlencséket vizsgáljuk meg, tarts velünk Te is!

 

A havi kontaktlencsék számos előnyt kínálnak. Amellett, hogy a havi kontaktlencsék költsége némileg kisebb lehet, mint a napi lencsék esetében, mivel kevesebb lencsét kell vásárolni, ez kevesebb hulladékot is jelent, amely a környezettudatos lencseviselő számára igen fontos tényező lehet.

 

Azonkívül, hogy a szemek tisztaságának és fehérségének megőrzése érdekében több oxigént enged át, a havi kontaktlencsék szilikon-hidrogél anyaga kényelmesebb is lehet. A szemek több oxigént kapnak, miközben nedvességüket is megőrzik. Ezt az egyensúlyt a fejlettebb kontaktlencse-technológia biztosítja.

 

A havi kontaktlencsék használatakor a lencsék ápolása a legfontosabb feladat.

A kontaktlencse ápolása két fő részből áll: tisztítás és fertőtlenítés-tárolás. Ma már olyan többfunkciós oldatok vannak forgalomban, amelyekkel egy lépésben végezhetjük el az ápolást.

 

Tárolás során a lencséket mindig nedvesen kell tartani. Viselés nélkül hosszabb ideig való tárolás esetén az ápolófolyadék tartalmazzon nem elbomló fertőtlenítőszert, amit legalább 2-3 naponta cserélünk.

A lencsékhez csakés kizárólak tökéletesen tiszta kézzel szabad nyúlni.

 

Hölgyeknek jó tanács, hogy a kontaktlencsét mindig sminkelés előtt kell beilleszteni, a smink eltávolítást pedig a lencse kivétele után végezzük! Így a különböző krémek, olajok, festékszemcsék, még ha be is kerülnek a szemrésbe, nem rakódnak fel a kontaktlencsére. Külön figyelmet igényel a hajlakk használata is.

 

Ha betartod ezeket az általános szabályokat, akkor teljesen biztonságosan és kényelmesen viselheted a havi kontaktlencsét. Gyere el hozzánk és találjuk meg együtt a Számodra legmegfelelőbbet!Blog menü
vissza


A Szász Optika Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szász Optika Csapata