Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Miért pont kontaktlencse?

Miért pont kontaktlencse?

A kontaktlencsék a szemüvegek tökéletes helyettesítői. Kényelmes őket viselni, egyszerűen kezelhetőek és viselők millióinak változtatták meg gyökeresen az életét. Élvezd Te is az általuk nyújtotta szabadságot és a magabiztosságot, amikor szemüveg nélkül hagyhatod el otthonod.

 

A kontaktlencsével elkerülheted a szemüvegviselés kényelmetlenségeit, a keret zavaró hatását, valamint elkerülheted a túl erős dioptria okozta torzítást.

 

Azoknak ajánljuk, akik biztonságosan tudják behelyezni és eltávolítani, illetve megfelelően ápolni a kontaktlencsét. Természetesen ennek megtanulásában segítünk Neked! Azonban fontos elmondanunk, hogy, ha valamilyen szembetegségben szenvedsz (szaruhártya érzéketlensége, szemzáródási rendellenesség, szárazszem-betegség), nem ajánljuk a kontaktlecse a viselése.

 

Milyen lencsét válassz?

Napjainkban a lágy kontaktlencsék a legelterjedtebbek. A lágy lencsék kényelmesek, ezért könnyen megszokhatóak. Ezek magas víztartalmúak, valamint jó oxigénáteresztő képességűek. Általában napi 12-14 órán át is viselheted. De lehetőleg egyhuzamban ne lépd át a 16 órát. Vannak azonban speciális lencsék, amelyeket éjszakára sem kell levenni, sőt akár egy hónapig is viselhetők. Emellett léteznek naponta eldobható lencsék, amelyeket elsősorban szórakozásnál, sportolásnál használhatsz.

 

A kontaktlencse ápolása elengedhetetlen és nagyon fontos dolog. Két alapvető lépést kell betartanod. Az egyik a tisztítás, a másik a fertőtlenítés-tárolás. Erre különféle oldatok állnak a rendelkezésedre. Ma már vannak többfunkciós (multifunkcionális) oldatok, amelyekkel egy lépésben végezheted el az ápolást.

 

Gyere el hozzánk, válasszuk ki együtt a számodra legmegfelelőbb lencsét és ne aggódj, mindent megtanítunk és elmondunk Neked a kontaktlencsékről, hogy biztonságosan és kényelmesen használhasd a mindennapokban is!

 Blog menü
vissza


A Szász Optika Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szász Optika Csapata