Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Munkáltató által fizetett szemüveg? Álom vagy valóság?

Munkáltató által fizetett szemüveg? Álom vagy valóság?

Sokan nem is tudják, de ha valaki például napi négy óránál többet dolgozik számítógép előtt, akkor a szemüvegét adómentes egészségügyi juttatásként átvállalhatja a munkáltató is. A Munka Törvénykönyvének egyik alapelve, hogy a munkáltatónak biztosítania kell az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételeit. A te munkahelyeden így van?

 

Külön rendeletben szabályozták a képernyő előtti munkavégzéshez szükséges védőszemüveg juttatását.

 

Amennyiben a munkavállaló napi munkaidejéből legalább négy órában képernyős munkahelyen képernyős eszközt használ, úgy a munkáltatónak kötelessége a képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveget állni a munkavállalónak.

 

Természetesen ez egy szemészeti szakvizsgálat eredményeként meghatározott, a képernyő előtti munkavégzéshez szükséges szemüveglencse, és ennek a lencsének a rendeltetésszerű használatához szükséges keret.

 

Fontos azonban megjegyezni, hogy, ha a képernyő előtt munkát végző személy egyébként is szemüveget hord, akkor a szemüveg ára nem számolható el védőszemüvegként adómentesen, hanem egyes meghatározott juttatásként adózik utána a munkáltató.

 

A képernyő előtti munkavégzéshez használt védőszemüveg-juttatásra vonatkozó szabályozás igen bonyolult. Éppen ezért sokan félnek tőle és gyakran az alkalmazása is hibás. Ráadásul munkahelyi vezetőink, érthetően a kiadások csökkentését tartják szem előtt, így lehet, hogy ezt az opciót nem hangoztatják. Ám a szemünk világa nem játék! Nézz utána Te is, hogy a Te munkakörödhöz alkalmazható-e a fenti jogszabály, és ha igen, semmiképp ne hagyd veszni a lehetőséget!

 

Ne kockáztasd a szemed! Beszéld át munkáltatóddal a lehetőségeket, gyere el hozzánk szemvizsgálatra és őrizd meg Te is szemed egészségét!

 Blog menü
vissza


A Szász Optika Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szász Optika Csapata